Sümbül Sokak

Mart Ayı Dert Ayı Mı?

1

Herkese Merhaba,

Bu ay yine birbirinden keyifli yazılar ile sizlerle birlikte olacağız. Mart ayı dert ayı derler, aldanmayın siz. Bu ayda olabilecek ani hava değişiklikleri bizleri hastalıklara düçar etmesin diye uyarı mahiyetinde söylenmiş bir söz. Neyse ki bu ayın ağırlığını ve baharı müjdelemesiyle ruhumuzun bize göz kırpan ışıklarını dingin bir sahile çekmek için yanınızda olacağız. Hem de bize bu ayda güzellikler bahşeden zaman dilimini zihinlerimize yakınlaştırarak: Müjdeler olsun dostlar, Şaban ayına kavuşacağız.

Bu ayı Peygamberimiz (s.a.s.) benim ayımdır, diyerek haber veriyor bizlere. Öncesinde Recep ayının tamamlanmasına yakın Miraç Kandili ve Şaban ayında Berat Kandili bu ayın gündeminde olacak. Bu ay bir derdimiz olacaksa o da yalnızca bu günlerin şikayetinden emin olmak olsun.

Geçtiğimiz Şubat ayında düzene koyduğumuz günlük yeni yazı paylaşımımız bu ay da devam edecek. Her gün yeni yazılar ile sokağın başka bir köşesinde soluklanıp yazarların hanelerine konuk olmaktan çekinmeyin.

Matbaa‘da Samiha Ayverdi ile birlikteyiz, tanışmak isterseniz siz de buyurun. Psikolojik İşler Köşesi’nde denge ve iç huzur üzerine konuşuyoruz. Rota ve Kubbe‘de Sultanahmet Camii ve Şişli Camii’lerini gezmekle kalmıyor ayrıca az bilinen güzellikleri ile de karşılaşıyoruz. Yurtdışından Notlar‘da yazarımızın özlemini içimizde hissediyor, yeni köşelerimizden biri olan Frekans Ayarı‘nda suyu ve dolabı dinliyoruz. Seyreyle Güzel‘in yazı yurdunda çıktığımız yolculukta yazı türlerine aşina oluyoruz. Layezal’de esmaü’l-hüsnayı, Sadra Şifa‘da Yasin Suresi’ni okuyoruz. Bahr-i Umman’da Efendimiz’i, Çerağ‘da Hz. Ali’yi tanımaya devam ediyoruz.

Her ay olduğu gibi Mart ayı boyunca yine Haşlama-Taşlama‘dan gündemi takip edebilir, Dil Hafızası‘nda ve Sandık İçi‘nde kaybolmaya yüz tutan kelime ve deyimlerimizi bulabilirsiniz.  Komşu Teyze‘ye uğramayı, Arka Bahçe‘de soluklanmayı, Vakanüvis‘in geçmişten bugüne kurduğu köprü üzerinde yürümeyi, Çepeçevre‘nin tüketim çılgınlığı üzerine yaptığı çağrılara kulak vermeyi de unutmayınız lütfen güzel okurlar.

Bu ayın ayrı bir önemi daha var yazı açısından: Sokakta gezinen, sokakta ben de otursaydım diyen okuyuculardan hepsinin değil belki ama bir kısmının yazıları sokağımızın Sizden Gelenler köşesinde yerini alacak. Hepinizi bekleriz.

Eh, biz sizi daha fazla tutmayalım. Sokakta uğrayacağınız yerler vardır. Haydi selametle…

Sera Gazları

Önceki içerik

Ölmeden Önce Ölmek, Yaşayan Ölü

Sonraki içerik

1 Yorum

  1. 🌿🌿🌿♥️🌿🌿🌿 sümbül sokak yine dopdolu.

Yorum Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir